DICTU

Datum/Tijd
Date(s) - 02/06/2022
09:30 - 12:30

Locatie
Dienst ICT Uitvoering (DICTU), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat


Wanneer?

Donderdag 2 juni. 09:30 uur inloop, start 10:00 uur. Het programma duurt tot 12:00 – 12:30 uur en zal worden afgesloten met een lunch.

Programma

We willen graag meer vertellen over onze ICT dienstverlening aan de hand van onderstaande onderwerpen:

De digitale schademeldingsloketten in Groningen

Voor zowel Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) als de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) levert DICTU met zijn dienst RijksZaak een oplossing voor het digitaal afhandelen van de regelingen in het aardbevingsgebied. NCG voert de versterkingsoperatie uit aan woningen/gebouwen. IMG voert de schaderegelingen uit (fysiek, waardedaling, immaterieel etc.) als er schade is ontstaan.We doen dit zaakgericht: alles in één elektronisch zaakdossier.

Websites en apps die er toe doen

Met innovatieve technologie levert DICTU websites en Apps waar Nederland baat bij heeft. Denk bijvoorbeeld aan de website voor de Tweede Kamer, Topsector Energie, de website voor de Autoriteit Consument en Markt of een Visserij app. Deze app zorgt er voor dat inspecteurs met één druk op de knop op hun telefoon alle informatie hebben voor een inspectie. Dat scheelt veel tijd. We ontwikkelen open source en voegen met innovatieve technologie iets toe aan maatschappelijke issues.

Cybersecurity top of mind maken binnen teams. Hoe pakt DICTU dit aan?

Als laatste lichten we toe hoe DICTU cybersecurity borgt in softwarevoortbrengingsteams door de introductie van een ‘Security Champion’. Hoe doen we dat en wat doet DICTU nog meer op cybersecurity vlak?

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? We ontmoeten je graag op donderdagochtend 2 juni in Assen!

Over DICTU

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid waar ruim 1.600 gedreven professionals werken in  Assen, Zwolle en Den Haag.

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Wil je meer informatie, kijk dan op www.DICTU.nl

Contactgegevens Week van de Uitwisseling

Harriët Braun | 06 – 115 295 56 | h.m.e.braun@dictu.nl | P&O adviseur.

Reserveringen

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk