RDW

Datum/Tijd
Date(s) - 31/05/2022
Hele dag

Locatie
RDW - Veendam


Wanneer?

Dinsdag 31 mei 2022.

Programma

We bieden een interactief programma aan waarbij je een goed beeld krijgt van de werkzaamheden die verricht worden op de locatie Veendam. Niet alleen de voor de hand liggende functies en werkzaamheden worden besproken/krijg je te zien, maar ook de functies en werkzaamheden waar niet gelijk aan gedacht wordt bij de RDW. We leggen de nadruk tijdens de Week van de Uitwisseling op meedoen en ervaren, zodat je een goed beeld krijgt van de organisatie, het werk en de sfeer die er hangt. Uiteraard is er voldoende ruimte om je vragen te stellen aan de collega’s die het werk al reeds uitvoeren.

Over RDW

Algemeen

De RDW is een publieke dienstverlener in de mobiliteitsketen. We beschikken over een grote expertise door jarenlange ervaring met de uitvoering van wettelijke en opgedragen taken. Taken op het gebied van toelating van voertuigen en onderdelen daarvan, toezicht en handhaving, registratie, informatieverstrekking en documentafgifte. Die laatste vier taken vinden voornamelijk plaats op ons kantoor in Veendam. We doen ons werk omdat we ernaar streven dat iedereen in Nederland veilig en vertrouwd op weg kan. De RDW staat voor veiligheid, duurzaamheid en rechtszekerheid in mobiliteit. Daarvoor zetten we onze excellente dienstverlening, onze professionaliteit, onze samenwerking met de diverse ketens en onze slagvaardigheid in.

Werken bij de RDW in Veendam

In ons kantoor in Veendam zitten de divisie Registratie & Informatie en een aantal stafafdelingen waar ongeveer 400 medewerkers werken aan veiligheid en duurzaamheid. Die werken nauw samen met de collega’s van ons ICT bedrijf in Groningen, de 16 keuringsstations in het land, het testcentrum in Lelystad, APK-centrum in Zwolle en het hoofdkantoor in Zoetermeer. In Veendam registreren we voertuigen, rijbewijzen en verzekeringen en helpen we deze klanten bij het uitvoeren van hun taak in de registratie. Daarbij hoort ook het maken en versturen van voertuiggerelateerde documenten als het kentekenbewijs en rijbewijs. We controleren geautomatiseerd of eigenaren zich aan de verzekerings- en APK-plicht houden, informeren mensen hierover met waarschuwings- en boetebrieven en helpen hen om de registratie van hun verzekering op orde te krijgen. De medewerkers van onze klantenservice, waar ongeveer 100 mensen werken, geven antwoord op de vragen van klanten. En we stellen onze voertuiggerelateerde gegevens ter beschikking aan honderden afnemers in het overheids- en publieke domein.

Contactgegevens Week van de Uitwisseling

eborgers@rdw.nl

Reserveringen

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk