RDW – ICT

Datum/Tijd
Date(s) - 03/06/2021
09:00 - 11:30

Locatie
RDW - ICT


Beschrijving organisatie

De RDW is als dienstverlenende organisatie actief op het gebied van mobiliteit. We voeren vier belangrijke taken uit voor de overheid om bij te dragen aan veilig verkeer en een duurzame leefomgeving :
• toelating;
• toezicht en controle;
• registratie en informatieverstrekking;
• documentafgifte.

Bij ons werk je aan de mobiliteitsoplossingen van morgen die door miljoenen mensen nationaal en internationaal worden gebruikt. De RDW draagt op een innovatieve manier bij aan het verbeteren van veiligheid, rechtszekerheid en duurzaamheid. We staan voor een veilig wegverkeer, en voor het veilig inzetten van data ten behoeve van parkeren, tol en identificatie. Ook dragen we bij aan een gezond milieu, bijvoorbeeld door het stellen van milieueisen en het controleren of voertuigen daar aan voldoen. Daarbij stimuleren we het gebruik van alternatieve brandstoffen en het efficiënt inzetten van voertuigen. Dit alles doen wij vanuit onze kernwaarden: betrouwbaar, dienstbaar en wendbaar.

Wat biedt de organisatie?

Programma ICT – Groningen

Om 9 uur zetten wij onze deuren virtueel voor je open. Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee, die je gezien de omstandigheden zelf zult moeten zetten, nemen we je mee in de geweldige wereld van de ICT bij de RDW, waar je vooraf al iets over kunt bekijken op https://www.youtube.com/watch?v=SBVONpa43F4.

We gaan je uitleggen wie we zijn, wat we doen en wat onze toekomstplannen zijn en we bouwen veel ruimte in voor jullie vragen. Nadat je een goed beeld hebt gekregen van RDW–ICT bieden we je, na een pauze om te voorkómen dat je de hele ochtend achter een beeldscherm zit, een keuze. Je kunt kiezen bij welke vakgroep je een kijkje in de keuken zou willen nemen. Wil je je bij ons verdiepen in de beheren, programmeren, testen of advies? Ben je geïnteresseerd in infrastructuur of programmatuur? Wat je ook kiest, we beloven je een inspirerende en interessante sessie waarin jij nòg meer te weten komt over het onderwerp dat jouw interesse heeft gewekt. Geef als je hiervoor kiest bij je aanmelding aan waar je interesse ligt! Ook kun je, in plaats daarvan, kiezen voor een ludieke activiteit die verder in gaat op RDW-ICT.

Om uiterlijk half twaalf sluiten we de ochtend af en kun je terugblikken op een blik achter de schermen bij de RDW-ICT. Je zult waarschijnlijk ineens heel anders naar jouw rijbewijs, drone, of kentekencard kijken! In dit programma kunnen maximaal 50 deelnemers online toegelaten worden.

Meer informatie over de organisatie

Wil jij meer over ons weten? Kijk dan op www.rdw.nl of bij www.werkenbijderdw.nl.

Reserveringen

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk