Rijkswaterstaat

Datum/Tijd
Date(s) - 03/06/2021
09:00 - 12:00

Locatie
Rijkswaterstaat Noord-Nederland


Beschrijving organisatie

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat Noord-Nederland ontwikkelt als een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat de visie, meerjarenplanning en monitoring van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. In totaal werken er ongeveer 230 mensen binnen NN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.

Wij beheren onder andere het mooiste natuurgebied van Nederland: de Waddenzee. Naast het beheer van dit Werelderfgoed werken we ook aan het Eems-Dollard gebied en onderhouden we:

472 km weglengte;
41 kunstwerken;
1072 km beheerde vaarwegen;
2949 km2 water.

Wat biedt de organisatie?

I.v.m. Corona werken we als overheid zoveel mogelijk thuis. We verwachten dat dit in juni ook nog zo zal zijn dus fysiek een dagje meelopen op een afdeling of met één van onze medewerkers zit er helaas niet in. Maar we nodigen jullie graag uit om online een kijkje bij Rijkswaterstaat Noord-Nederland te komen nemen. Van ongeveer 9.00 tot 12.00 vertellen we jullie meer over onze prachtige organisatie en laten we je graag zien met welke projecten we bezig zijn. Ben je na deze ochtend enthousiast geworden en wil je meer weten? Dan kun je, als dat i.v.m. Corona weer mogelijk is, natuurlijk altijd nog eens langkomen.

Meer informatie over de organisatie

www.rijkswaterstaat.nl

 

Reserveringen

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk