Tuin in de Stad = VOL

Datum/Tijd
Date(s) - 31/05/2021 - 04/06/2021
00:00

Locatie
TuinindeStad


Beschrijving organisatie

Kwekerij en buitenplaats voor ontmoeting en contact in brede zin. Broedplaats dus voor planten en mensen in alle leeftijden.

Tuin in de Stad is in 2009 ontstaan op de voormalige kwekerij van Voortman aan de Friesestraatweg. In 2016 zijn we verhuisd naar het Westpark, achter Vinkhuizen. Een plek waar je lekker buiten bent. Na dik 2 jaar bouwen beschikken we over een prachtig gebouw, opgetrokken uit stro en leem met grotendeels hergebruik van andere bouwmaterialen.

Het gebouw heeft een grote keuken, met alle faciliteiten; een huiskamer met plek voor 50 tot 80 m/v, afhankelijk van de opstelling. Het gebouw wordt omzoomd door een overkapping, met (droog en overdekt) de winkel waar we planten verkopen, het atelier, de kas en een overdekt terras. Bij mooi weer zijn er rondom, buiten nog meer, intieme terrasplekken. Verder hebben we een moestuin, een kweektuin voor sierplanten, een kerstbomenbos, een camping en een speelterrein met wilgendoolhof en vuurplaats. We vangen ons regenwater op voor begieting van onze planten. Overtollig water stroomt via een beekje naar het rotseiland achter de kas, een plek waar veel kikkers vertoeven.

Wat biedt de organisatie?

Samen aan de slag in de tuin, eventueel een of meerdere klussen klaren. Dag en tijd spreken we later af.

Meer informatie over de organisatie

www.detuinindestad.nl

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.