Waterschap Noorderzijlvest

Datum/Tijd
Date(s) - 24/05/2021 - 04/06/2021
09:00 - 21:00

Locatie
Waterschap Noorderzijlvest


Beschrijving organisatie

We gaan over het water en we zijn er voor de mensen

Waterschap Noorderzijlvest zorgt in het noorden en westen van de provincie Groningen, in de kop van Drenthe en in het Friese deel van het Lauwersmeergebied voor veilige dijken en kades, schoon water, gezuiverd afvalwater en voldoende water in elk seizoen.

Met een beheergebied van 144.000 hectare waarin bijna 400.000 mensen wonen, hebben we een gebied vol uitdagingen. Zo hebben we de zeespiegelstijging ten noorden van ons werkgebied waarvoor we onze dijken veilig moeten houden. En de bodemdaling midden in ons gebied. Daardoor stijgt het waterpeil en kunnen we water moeilijker afvoeren. We hebben ook toenemende perioden van extreme droogte en neerslag en zorgen om de waterkwaliteit. Kortom: ons waterschap beheert een uniek gebied waar al deze ontwikkelingen grote invloed hebben op ons werk.

Wat biedt de organisatie?

Op verzoek kunnen medewerkers van andere organisatie een netwerkgesprek hebben of (als dat kan) meelopen met een medewerker van Noorderzijlvest om zo kennis te maken met ons werk. Dit kan gedurende de hele week.

Meer informatie over de organisatie

www.noorderzijlvest.nl

Reserveringen

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk